Facebook Pixel
Blikopener Radio

Blikopener Radio #83 - Bladendokter Carolien Vader, transitie naar online, niches, International Women's Day, rebelse meisjes, choose to challenge

Blikopener Radio
Blikopener Radio
Vandaag is het International Women’s Day en hebben we èxtra aandacht voor vrouwelijke ondernemers. Zo praten we met ‘bladendokter’ Carolien Vader. Zij is bladenmaker, spreker en schrijver. Ook is Carolien expert in de transitie van traditionele media naar online en social media. Wanneer is media nog relevant en van waarde? Hoe ga je als traditionele speler mee in een tijd waarin iedereen met een goede smartphone content kan maken?

Rixt Herklots van The Next Women vertelt over het 'Choose to Challenge' thema van International Women's Day, de toemame van het aantal vrouwelijke ondernemers en de uitgaven van 'bedtijdverhalen voor rebelse meisjes'.

In de Blikopeners van de week bespreekt Esther machine learning voor afbeeldingen en een zorgwekkende hack van mailserver software Exchange van Microsoft.

Columnist Herman Couwenbergh bespreekt een aantal Twitter nieuwtjes: o.a. de verkoop van de eerste tweet, een undo-button, tips over embedded tweets, live video streaming, direct sales en meer.



Tijdschema:

00:02:08 Carolien Vader van Bladendokter over de digitale transitie
00:29:18 Columnist Rixt Herklots van The Next Women
00:38:55 De Blikopeners van afgelopen week
00:46:23 Columnist Herman Couwenbergh met Twitter nieuwtjes
Blikopener Radio
Not playing