Facebook Pixel
Blikopener Radio

Blikopener Radio #87 - Mike Verbruggen, videokantoor, virtuele events, Verse Blikken, Corona-tech, sneltest via je stem en een koninklijk randje.

Blikopener Radio
Blikopener Radio
Vandaag is Mike Verbruggen onze gast. Hij is de bedenker van Videokantoor.com, een online kantoor dat 24 uur per dag open is en waar je dus altijd terecht kunt. Net als in een fysiek kantoor zijn er meerdere (zelf op te zetten) ruimtes, waar je naartoe kunt. Eentje voor jouw team bijvoorbeeld, zodat je echt samen thuis kunt werken. Een lunchruimte, waar je samen met anderen een boterhammetje eet. Of de koffieautomaat, waar je terecht kunt om even tussen je taken door te ontspannen. We bespreken met Mike de nieuwe manieren van thuiswerken, in een tijd waarin veel mensen "video moe" zijn.

Columnist Samira Salman van Eventgoodies.nl bespreekt het online event zonder sprekers: Verse Blikken, waarbij je direct met andere ondernemers gaat brainstormen. Hoe organiseer je zoiets op een gestructureerde manier?

De blikopeners van de week staan in het teken van Corona-tech: technologie die is ontstaan tijdens of door Corona. Onder andere een sneltest die werkt via je stem en Folding at Home, waarmee je farmaceuten kunt helpen met berekeningen aan eiwitten.



Tijdschema:

00:00:42 Lennart is vandaag geridderd tijdens de Lintjesregen!
00:03:07 Mike Verbruggen bedacht Videokantoor
00:30:26 Columnist Samira Salman over het online event Verse Blikken
00:40:52 We bespreken technologie die is ontstaan tijdens/door Corona
00:47:51 AI om Corona besmetting vast te stellen via stemgeluid
Blikopener Radio
Not playing