Facebook Pixel
Chicks and the City podcasts

S03E07 Inclusievere seksuele voorlichting met Foeffuif

Chicks and the City podcasts
Chicks and the City podcasts
Deze aflevering maakt onderdeel uit van Chicks And The City Talks Seks: een podcastdrieluik! In een reeks van drie afleveringen doorbreken de meiden van Chicks And The City samen met hun gasten taboes rondom seks , zodat schaamte verleden tijd wordt en we met elkaar open over seks durven te praten. Of het nou positief of negatief is! 



In drie afleveringen bespreken wij de volgende thema’s:



Leven na seksueel misbruikSeksuele voorlichting en de rol van de vrouwSchaamte en taboes



In aflevering 2 binnen deze podcastdrieluik duiken we in de wereld van seksuele voorlichting. Dit doen wij samen met Jolijn Egas. In het kader van een schoolopdracht ontwikkelde zij samen met haar projectgroep een aanvullende lesmethode voor de huidige seksuele voorlichting genaamd Foeffuif.



Foeffuif



Tienerzwangerschappen, het mannelijk orgasme en niet te vergeten...griezelige soa's: deze drie topics domineren toch wel de gemiddelde seksuele voorlichting op middelbare scholen. Dat moet anders, moest Jolijn Egas (student Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam) en haar projectgroep hebben gedacht.



Vanuit tekortkoming van lesstof over het vrouwelijk genot en lichaam zijn zij gaan onderzoeken welke onderwerpen er nog meer missen in de huidige seksuele voorlichting. Niet lang daarna was Foeffuif geboren!



Wat zijn belangrijke onderwerpen die sowieso besproken moeten worden tijdens de voorlichting? En als Jolijn zelf een lesje seksuele voorlichting zou mogen geven...hoe zou zij deze dan invullen? Beluister het gesprek hier terug of via jouw favoriete streamingplatform.



Wil je meer leren over seksualiteit? Chicks On Screen ging onlangs in gesprek met Nahal Motia Esfahani en Marina Wellink over het project Schaamstreken! Schaamstreken stimuleert jongeren door middel van storytelling en een kaartspel naar hun eigen seksuele ontwikkeling te kijken. Bekijk de aflevering hier terug!
Chicks and the City podcasts
Not playing