Facebook Pixel
Lykkeberg og Corydon

Macrons genvalg og Mette Frederiksens grønne regning

Lykkeberg og Corydon
Lykkeberg og Corydon

00.07: Lettelsen gik gennem elitens Europa, da Frankrig genvalgte præsidenten gennem fem år Emmanuel Macron. Alligevel er bekymringerne til at føle på – for valget viste, at populismen og politikerleden er en trussel mod økonomiske fremskridt. Samtidig er den gamle højre-venstreakse stendød, hvilket varsler sorte skyer i fransk og europæisk politik. Børsens korrespondent Louise With fortæller om valget af Europas mægtigste mand.

18.38: Den grønne omstilling blev et stykke mere konkret, da regeringen fremlagde sit grønne skatteudspil. Alligevel er der lang vej igen til det yderst konkrete mål om en 70 pct. CO2-besparelse. For særligt når det kommer til industri og landbrug, har regeringen fundet fløjlshandskerne frem. Tidligere direktør i Dansk Energi Lars Aagaard fortæller om, hvad der er svært ved den grønne omstilling.

Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.

Lykkeberg og Corydon
Not playing