Facebook Pixel
DataSnak

DataSnak ep 113 - diversitetsrapport fra it-kvinderådet

DataSnak
DataSnak

Vi ser nærmere på anbefalingerne fra It-kvinderådets nye rapport om diversitet i it-branchen, "Knæk Koden til Diversitet i it-branchen".

Rapporten er skrevet i et håb om at kunne give konkrete, handlingsanvisende gode råd til både it-uddannelser og it-arbejdspladser, så vi får større lighed og balance mellem kønnene.

Det handler fx om at skabe mere inkluderende arbejdspladskultur, finde flere kvindelige rollemodeller på studierne, lade ledelsen gå forrest i at vise hvordan diversitet er vigtigt i firmaerne, og så videre.

DataSnak har besøg af sektorformand Simon Tøgern fra HK/Privat, som er medformand i It-kvinderådet, og kan fortælle mere om rapporten.

Links

Simon findes nemmest på Twitter

IT-Kvinderådet

Rapporten "Knæk Koden til Diversitet i it-branchen" (pdf)

DataSnak ep 104 - sexchikane allevegne

Tips

Jeppe: Farlige Toner - jazzhistorisk podcast fra DR

Adam: The Stand - HBO - ny serificering af Stephen Kings klassiske epidemi-mursten

Anders: It’s Okay Not to Be Okay - overgearet sydkoreansk drama på Netflix

Simon: Læser Barack Obamas selvbiografi "A Promised Land" på Kindle

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk

DataSnak
Not playing