Facebook Pixel
#dkpol

Da Sofie Carsten Nielsen sagde tak for sidst til Mette Frederiksen

#dkpol
#dkpol

Vil – og tør – Mette Frederiksen virkelig gøre næste folketingsvalg til et klimavalg ved at lave CO2-skat uden de borgerlige? Og vil – og tør – Sofie Carsten Nielsen virkelig trække støtten til en socialdemokratisk regering? Det er emnerne i denne udgave af Altingets nye ugentlige podcast om dansk politik.


Find ugens anbefalinger nederst i teksten her.


Den første uge i 2022 har været en af de mere rolige, mens politikerne varmer op til det, der bliver endnu et hæsblæsende halvår i dansk politik.


I sin nytårstale forberedte statsminister Mette Frederiksen vælgerne på regeringens reformer der skal give et øget arbejdsudbud, en kommende CO2-skat og en helt nye politik til den vælgergruppe, der vokser mest de kommende 40 år, nemlig de ældre.


Og så – lige inden det blev weekend – smed De Radikales politiske leder Sofie Carsten Nielsen en mindre håndgranat ind i dansk politik og gjorde det klart, at hun ikke vil støtte en ren S-regering efter næste valg.


Det er emnerne i den første udgave i 2022 af #dkpol, der også ser markerer et-årsdagen for angrebet på Kongressen i USA og ser på, hvad det betyder for dansk politik, at det amerikanske demokrati er i krise.


Richard Hofstadters "The Paranoid Style In American Politics": https://harpers.org/archive/1964/11/the-paranoid-style-in-american-politics/

Politikens interview med Sofie Carsten Nielsen: https://politiken.dk/indland/art8555345/Nu-siger-Sofie-Carsten-Nielsen-det-højt-»Jeg-kan-se-flere-statsministre-for-mig«

Filmen "Don't Look Up" som kan ses på Netflix

Paula Larrains kommentar til "Don't Look Up": https://www.altinget.dk/artikel/journalisters-indaedte-kritik-af-satirefilmen-dont-look-up-er-ublu-ansvarsfraskrivelse

Nice White Parents finder du her https://www.nytimes.com/2020/07/23/podcasts/nice-white-parents-serial.html


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#dkpol
Not playing