Facebook Pixel
Familiepsykologi

Afsnit 3: Kend din skygge!

Familiepsykologi
Familiepsykologi
I det pædagogiske og personlige arbejde rummer skyggearbejdet et enormt potentiale i forhold til indsigt og udvikling. For jo bedre vi kender vores lyse og mørke skygger, og accepterer dem, jo mere frihed vil vi få, jo mere autentiske vil vi fremstå, og jo større accept vil vi opleve både af os selv og af andre.
Skru lige lidt ned for charmen du!’
‘Hold nu op med at være sådan en hystade!’
‘Nu er du jo ikke hele verdens centrum!’
‘Hvorfor skal du altid maje dig sådan ud?’
‘Kan du ikke tie stille i bare 10 sekunder ?’
‘Hold op med at være så sart !’
Det som alle disse sætninger kan koges ned til er; ‘min begejstring er forkert’. ‘Min forfængelighed er forkert’. Min passion er forkert’. ‘ Min sensitivitet er forkert’ og ‘jeg er forkert’.
Vi kommer alle sammen til at sige sådan nogle sætninger til vores børn engang i mellem og vi må tilgive os selv. Samtidig med, at vi må have en bevidsthed om, at vi med disse sætninger slukker børnenes lys og indirekte fortæller, at de skal forkaste visse sider af sig selv. Egenskaberne bliver deres skyggesider.

Det er vigtigt for os at Familiepsykologi kan nå ud til så mange som muligt. Derfor er det gratis tilgængeligt for alle. Er du glad for vores podcast og har du mulighed for at give et lille bidrag tager vi med glæde i mod dette. Det hjælper os til fortsat at kunne afsætte tid til og udvikle podcasten!

Kode til MobilePay box: 6567FH
Familiepsykologi
Not playing