Facebook Pixel
Motorsport.com Formule 1-podcast

F1 verliest ‘extra charme’ met vertrek van familie Williams #5

Motorsport.com Formule 1-podcast
Motorsport.com Formule 1-podcast
Donderdagmiddag maakte waarnemend teambaas Claire Williams bekend dat zij na afloop van de Italiaanse Grand Prix opstapt bij het team. Ruim 43 jaar was de naam Williams niet weg te denken uit de koningsklasse van de autosport, maar na de overname van Dorilton Capital doet de familie volledig afstand van het team. We bespreken het in een ingelaste aflevering van de GPUpdate Podcast.

Na 43 jaar, 739 races, 114 overwinningen, 7 wereldtitels en 9 constructeurstitels komt er na dit weekend een einde aan de betrokkenheid van de familie Williams bij het Formule 1-team. Claire Williams lag de afgelopen tijd vaak onder vuur vanwege de ondergang van het team, maar heeft nu zelf besloten de stekker eruit te trekken. Zij maakte haar afscheid van het team bekend in een emotionele videoboodschap. Ondanks de overname van de Amerikaanse firma Dorilton Capital hoeft het niet beslist te betekenen dat het Britse DNA van het bedrijf helemaal gaat verdwijnen.

In de nieuwste aflevering van de GPUpdate Podcast bespreken journalisten Mark Bremer en Ronald Vording het nieuws rond de overname en het vertrek van de familie Williams. Wat betekent het op korte termijn voor het team, wat weten we over de mensen die nu investeren in het team en hoe reageerden de coureurs op het nieuws?
Motorsport.com Formule 1-podcast
Not playing