Facebook Pixel
Motorsport.com Formule 1-podcast

Red Bull kan (nu echt) niet langer om Perez heen - #18

Motorsport.com Formule 1-podcast
Motorsport.com Formule 1-podcast
Sergio Perez schreef zondag bij zijn eerste overwinning in de Formule 1 direct geschiedenis. De Mexicaan is de coureur die in zeventig jaar Formule 1 het langst heeft moeten wachten op zijn eerste zege. Pas bij zijn 190ste start – afgelopen weekend in de Grand Prix van Sakhir – mocht hij dan eindelijk voor het eerst op het hoogste treetje van het podium plaatsnemen. Ter vergelijking: Mark Webber staat tweede op die lijst en zijn eerste overwinning kwam ‘al’ na 130 starts.

Het lijkt erop dat Perez precies op het juiste moment piekt. Zijn contract bij Racing Point loopt af en de 30-jarige coureur heeft nog geen stoeltje voor 2021. Hij werd door Red Bull wel genoemd als mogelijke vervanger van Alexander Albon, maar dat team lijkt maar geen definitieve knoop te willen doorhakken over wie er volgend jaar naast Max Verstappen rijdt.

Maar waar Albon ten onder lijkt te gaan aan de druk en de laatste tijd weinig indruk maakt, daar bewijst Perez week in, week uit uit het juiste racehout te zijn gesneden. Na zijn overwinning in Bahrein concludeert het panel van de GPUpdate Podcast dan ook dat Helmut Marko en Christian Horner nu echt geen enkele reden meer hebben om Perez te negeren en Albon de hand boven het hoofd te houden. Het is tijd dat Red Bull spijkers met koppen slaat.

Verder geven we een McLaren-goodiebag weg aan degene die de beste vraag heeft ingezonden voor deze GPUpdate Podcast. Deze prijs wordt aan ons ter beschikking gesteld door Motorsport Tickets, de nummer één in Formule 1-tickets, F1-reizen, MotoGP-kaarten en meer.
Motorsport.com Formule 1-podcast
Not playing