Facebook Pixel
Motorsport.com Formule 1-podcast

Straf Hamilton in Russische GP terecht, reactie na afloop ridicuul #9

Motorsport.com Formule 1-podcast
Motorsport.com Formule 1-podcast
De Grand Prix van Rusland had voor Mercedes F1-coureur Lewis Hamilton de wedstrijd moeten worden waarin hij het record van F1-legende Michael Schumacher zou evenaren, maar in plaats daarvan werd het juist een race waarin de coureur een straf kreeg en uiteindelijk de zege moest laten aan teamgenoot Valtteri Bottas. Dit en nog veel meer hoor je in de negende aflevering van de GPUpdate Podcast.

Na het maken van een illegale proefstart kreeg Hamilton twee keer vijf seconden tijdstraf waardoor hij ver teruggeworpen werd. Na afloop hintte Hamilton erop dat hij opzettelijk tegengewerkt wordt in zijn jacht naar Formule 1-succes. Die suggestie werd de wereldkampioen niet in dank afgenomen en schept bovendien een precedent over het oordelen van de wedstrijdleiding.

Verder gaat het in de GPUpdate Podcast ook over de ‘wraakgevoelens’ van Bottas, de veelbesproken tweede bocht van het Sochi Autodrom en de prima tweede plaats van Max Verstappen en Red Bull Racing. Journalisten Erwin Jaeggi, Ronald Vording, Mike Mulder en Mark Bremer bespreken daarnaast nog de Formule 2-crash en het aanstaande F1-debuut van Mick Schumacher.
Motorsport.com Formule 1-podcast
Not playing