Facebook Pixel
Motorsport.com Formule 1-podcast

Verstappen uit onvrede over boordradio, handig of juist niet? #3

De Spaanse Grand Prix van 2020 scoorde niet hoog wat betreft de amusementswaarde. Mercedes-kopman Lewis Hamilton reed iedereen naar huis met slechts drie coureurs in dezelfde raceronde als de leider. Max Verstappen moest genoegen nemen met P2, maar baarde vooral opzien met zijn boordradio’s. Voerde de Nederlander die discussie te ver door of had hij het gelijk juist aan zijn zijde? Dit en veel meer in de nieuwe GPUpdate Podcast.

"Moet ik nog een keer herhalen dat mijn banden eraan zijn of is het wel duidelijk zo?", luidde één van Verstappens mededelingen aan het adres van race-engineer Gianpiero Lambiase. Zoals dat anno 2020 gaat, kon het mondiale publiek niet veel later meegenieten. Helmut Marko liet na afloop weten de discussie over de boordradio ‘gewoon dom’ te vinden. “Verstappen moet de tactiek aan ons overlaten”, aldus de Oostenrijker. Maar is dat ook echt zo of had het team juist beter naar de man achter het stuur moeten luisteren?

Het is één van vele kwesties die GPUpdate.net-journalisten Erwin Jaeggi, Ronald Vording, Mike Mulder en de in Barcelona op het circuit aanwezige Filip Cleeren bespreken. Laatstgenoemde doet uit de doeken hoe het locatiewerk in coronatijd verloopt, van de verplichte COVID-19-test tot de gang van zaken in de perszaal. Verder komt onder meer de dominantie van Mercedes, de worsteling van Alexander Albon en de toekomst van Toto Wolff aan bod.

Beluister de podcast hieronder, de GPUpdate Podcast is tevens verkrijgbaar in Apple Podcasts, Spotify en Google Podcasts.
Motorsport.com Formule 1-podcast
Not playing