Facebook Pixel
Knooppunt Shanghai

#4 Duurzaam beleggen in China

Knooppunt Shanghai
Knooppunt Shanghai

Mede mogelijk gemaakt door: AXA Investment Managers

In deze uitzending van Knooppunt Shanghai duiken we dieper in het thema duurzaamheid. Te gast zijn Claudia Kruse, Managing Director Global Responsible Investment & Governance bij APG Asset Management en Wilco van Heteren, Executive Director Research bij Sustainalytics.

Luister ook naar aflevering 3 | Innovatie en ondernemen op zn Chinees

APG belegt momenteel zon 14 miljard euro in China. Aan het beleggingsproces stelt de vermogensbeheerder dezelfde eisen als elders in de wereld. Dat heeft wel gevolgen, aldus Claudia Kruse. Waar je in andere landen wellicht in vijf van de tien bedrijven zou willen beleggen, is dat in China misschien maar in een van de tien bedrijven. Wij moeten echt weten waarin wij beleggen en ervan overtuigd zijn dat het een goede belegging is. Een lokale partner is voor ons essentieel om toegang te krijgen tot de juiste data en om de deuren te openen voor een persoonlijke dialoog.

Luister ook naar aflevering 2 | Het Chinese verlanglijstje

Wilco van Heteren meet de performance van Chinese bedrijven op het gebied van duurzaamheid. Hierbij kijkt hij niet alleen naar de impact die een bedrijf heeft op zijn externe omgeving, maar ook naar de impact van risicos in de externe omgeving op het bedrijf. Als je puur kijkt naar onze risicobenadering, zie je dat Chinese bedrijven wel een verhoogd risico lopen door gebrek aan transparantie, verwevenheid met de staat en controverses. Wij zien wel dat hoe groter de onderneming en hoe meer zij wereldwijd ondernemen, hoe transparanter ze zijn.

Luister ook naar aflevering 1 | Zo werd China een wereldmacht

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Knooppunt Shanghai
Not playing