Facebook Pixel
KRS:

UA 151121 Rukousvastauksia, Rakkaat raajarikot, Raamattu ja Pyhä Henki. (Koivisto ja Pirttiaho)

KRS:
KRS:
Uskon askeleita ohjelmat koostuvat kolmesta osuudesta, jossa jokaisessa kuullaan keskustelu, joka liittyy jollain tavalla kristittynä elämiseen. Tässä ohjelmassa kuullaan Uuraisten helluntaiseurakunnan pastorin Timo Koiviston elämästä ja kokemista rukousvastauksista, joista yksi on kyllä rajua kuultavaa. Mikko puhuu Jaakko Pirttiahon kanssa särkymisestä, elämän kivuista ja Jumalan armosta. Näistä aineksista Jaakko kirjoitti kirjan Rakkaat raajarikot, joka sai eniten yleisöääniä vuoden kristilliseksi kirjaksi. Mikko ja Timo Koivisto keskustelevat myös rukouksen, Raamatun lukemisen ja Pyhällä Hengellä täyttyilyistä. Niillä kaikilla on sekä yskilöllinen että yhteisöllinen ulottuvuus.
Ohjelman ensimmäisessä osuudessa Uuraisten Helluntaiseurakunnan pastori Timo Koiviston kertoo elämästään, uskon löytymisestä sekä siihen liittyneestä vahvasta näystä. Timo kertoo miten kutsu lähteä hengelliseen työhön kohtasi ujoa ja arkaa miestä. Jumala on ollut uskollinen ja johdattanut koko ajan. Puhe kääntyi myös rukousvastauksiin. Timo kertoi vaimonsa Hilkan tienneen jo viisi vuotta ennen Timoa, että heistä tulee aviopari. Lopulta Timokin hoksasi tämän ja sai rinnalleen sopivan vaimon ja avun. Toinen rukousvastaus onkin sitten karu, sillä se liittyi veljen katoamiseen sekä siihen liittyneeseen aavistukseen, joka johti veljen ruumiin löytymiseen.
Ohjelman toisessa osuudessa Mikko Matikainen ja Jaakko Pirttiaho keskustelevat Jaakon kirjottamasta kirjasta Rakkaat raajarikot. Tuo kirja syntyi, kun Danielle Miettinen sai valmiiksi Jaakon elämästä, epäonnistumisista ja särkymisistä kertoneen kirjan Juokse Jaakko juokse. Jaakolla on taito puhua omasta särkyneisyydestään käsin toisille särkyneille Jumalan rakkaudesta. Hän tunsi Jumalan kutsuvan kirjan kirjoittamiseen. Jaakko nostaa Raamatun henkilöiden särkymisten ja epäonnistumisten kautta esiin Jumalan armoa kaikesta huolimatta. Jaakko käsittelee niitä ongelmia ja haasteita, joiden kanssa ihmiset kamppailevat. Jaakolle Vivamon evankelistakurssi oli merkittävä sisäisen parantumisen ja hyväksytyksi tulemisen kannalta. Tästä lisää ohjelmassa.
Ohjelman kolmannessa osuudessa Mikko keskustelee Timo Koiviston kanssa Raamatun lukemisesta ja sen tärkeydestä meidän elämämme kannalta. Puhumme myös rukouksesta, Jumalan edessä hiljentymisestä ja hyvästä johdatuksesta. Pyhä Henki on aina meitä lähellä. Hän haluaa avata meille Raamattua, auttaa meitä kohtaamaan Jeesuksen rakkautta. Hän haluaa myös täytellä meitä uudelleen ja uudelleen. Rukouksella, Raamatun lukemisella ja Pyhällä Hengellä täyttyilyllä on yksilöllisen ulottuvuuden lisäksi vahva yhteisöllinen ulottuvuus. Tasapainoinen hengellinen elämä sisältää molempia näkökulmia.
Uskon askeleita ohjelmissa rukoillaan esiin nousevien asioiden puolesta ja annetaan rohkaisua kristityn arkeen. Ohjelman lopuksi annetaan virkkeitä ja ajatuksia, joita voi soveltaa omaan elämäänsä. Ne löytyvät myös uskon askeleita Facebook-seinältä. Toimittajana on Kansan Raamattuseuran reissupastori Mikko Matikainen. KRS koulutustiimin tekemiä haastatteluja työstää ohjelmaa varten Jussi Pyysalo. Uskon askeleita ohjelman tuottavat yhteistyössä Kristityt yhdessä ry ja Kansan Raamattuseura.
KRS:
Not playing