Facebook Pixel
Leger om livet

#25. Kan fasting bedre helsen? Med ernæringsbiolog Marit Kolby.

Leger om livet
Leger om livet

Kan man faste seg til bedre helse? 


Faste har vært praktisert i tusener av år, og har inngått i mange tradisjoner og religioner. Det ser også ut til at fasting har vært en behandlingsmetode innenfor medisin i lang tid, men det har vært lite dokumentasjon på feltet. De siste årene har det dog kommet grundige og omfattende studier på fasting og dens effekter på oss mennesker, og resultatene er lovende. Jeg har derfor tatt et dypdykk i litteraturen og fått med meg en ekspert på feltet, ernæringsbiolog Marit Kolby. Marit var med meg i episdode 20, en av mine mest populære episoder, og nå er hun tilbake for å lære oss mer om fasting.


✦For hva er egentlig fasting?

✦Hvordan virker faste på helsen vår?

✦Hvordan faster man egentlig?

✦Kan man drikke kaffe når man faster?

✦Hva med sukkerfri brus?

✦Skal kvinner være ekstra forsiktig med fasting?

✦Og hva skjer med blodsukkeret vårt når vi ikke spiser ofte og lite?


Dette er spørsmål vi svarer på i dagens episode med ernæringsbiolog Zinöcker og tror dette vil være en interessant og nyttig episode for mange!


Ps. fasting er generelt trygt for de fleste, men ikke for alle. Vurder det først etter å ha konsultert en lege, hvis du: er gravid, sliter med hypoglykemi, er undervektige eller syk, har kroniske medisinske tilstander eller har vansker i forhold til mat.


Send oss gjerne spørsmål du tenker på, temaer du ønsker vi skal snakke om eller tanker du har på:

Instagram.com/dr.annettedragland

Facebook.com/legeromlivet


Ha en fin uke!


Disclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Leger om livet
Not playing