Facebook Pixel
Månedens forfatter

Vigdis Hjorth om Er Mor Død

Description

Vigdis Hjorth er blevet kendt for sine stærke portrætter af familien - især om det svære familiebånd hvor "det at blive elsket" er som en kold dukkert.

Vigdis Hjorth skrev i 2016 bogen "Arv og Miljø" som handler om familiens ældste datter Berglot, der ender i en voldsom arvediskussion med sine søstre efter at faderen er død.

I sin seneste bog "Er Mor Død?" handler det om Johanna der er kunstner og har levet i USA sammen med sin mand og søn. Langt fra resten af sin familie. Da manden vender hun tilbage til Norge...og mødes med sin mor og søster og de gamle familie-forhold.

Begge bøger har i Norge givet voldsomme diskussioner om de snærende familiebånd - ikke mindst i Vigdis Hjorths egen familie, som føler sig udstillet. Hendes søster har sågar skrevet en roman som svar på det som hun føler som anklagerne.

Vigdis Hjorth seneste bog "Er mor død?" var indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris i 2021 og hun var i den forbindelse i Danmark og blev på Hovedbiblioteket interviewet af P1-kulturjournalist Nanna Mogensen i forbindelse med "Månedens Forfatter" - arrangeret af Ellen Ingerslev og Tanne Søndergaard.

Podcasten er tilrettelagt af Claus Vittus

Categories