Facebook Pixel
Ostan Asuntoja Podcast

Omistusasuminen on vuokra-asumista kannattavampaa - totta vai tarua - Tiistaiaudio #201

Ostan Asuntoja Podcast
Ostan Asuntoja Podcast

Halpa, jopa yhä halpeneva raha houkuttelee omistusasuntokaupoille, vaikka halvan rahan myötävaikutuksella asuntojen hintojen pitäisi ainakin teoriassa nousta. Monissa kasvukeskuksissa vuokra-asuntojen tarjontaa suurempi kysyntä on nostanut vuokratasoja. Moni varmuudella tietää, tutkimuksista välittämättä, että asumistuki se vasta vuokria nostaakin. Kun omistusasuntolainan 0-korolliset vastuut näkyvät tiliotteella kuukausittain miinusmerkillä varustettuna, sitä helposti verrataan vastaavan asunnon kuukausivuokraan ja tehdään näppäriä kannattavuuslaskelmia.

Parhaimmat kokemusasiantuntijat kertovat, kuinka paljon tuli ”voittoa”, kun 5 vuotta ostettu asunto myytiin uutta isompaa ostettaessa. Tappioksi ei tietenkään lasketa summaa, jolla uuden paremman asunnon hinta on noussut samana viitenä vuotena. Olisiko sittenkin ”kannattanut” heti ostaa se isompi ja kalliimpi silloin viisi vuotta sitten.

No miten sitten se kannattavuusvertailu pitäisi tehdä? Vai pitäisikö sitä tehdään ollenkaan? Siitä kirjoitin vuonna 2017 ja nyt on hyvä kuunnella, onko mikkään juuri muuttunut ja mikä puheista sopisi Metsähallituksen puolella haudattavaksi. Tässä vuoden 2017 yksi luetuimmista kirjoituksista audioformaatissa muutamin lisäkommentein.

Verkostolle lisäarvon tuottamisen ABC – Blogi #289

Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Vuokraustoiminta on tärkeä osa asuntosijoittamista. Ajan tai taitojen puuttuessa sen voi ulkoistaa OVV:n ammattilaiselle oli kyseessä sitten yksittäinen vuokra-asunto tai suursijoittajan asuntosalkku.

Mikäli haluat vain keskittyä nauttimaan sijoitusasuntosi tuotosta, OVV Kokonaispalvelu on sopiva vaihtoehto. Se on kaiken kattava ”avaimet käteen” -konsepti, jossa OVV hoitaa kaiken vuokrasuhteen alusta loppuun myöntäen vuokratakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Jos vuokralainen ei maksaisi vuokraansa, paikallinen OVV:n toimisto maksaa sen.

Mikäli haluat apua hyvän vuokralaisen löytämisessä mutta hoidat vuokrasuhteen hallinnan itse, OVV Vuokravälityspalvelu on oikea vaihtoehto.

OVV palvelee ja neuvoo koko vuokrasuhteen ajan. OVV.com

OVV Asuntopalvelut Instagram, Facebook

Harri Huru vastaa OVV Instan seuraajien kysymyksiin! Osa 1 – Markkinatilanne, verotus ja vuokralaiset

Vuokranantajan nelikenttä – yrittäjä Ville Vesterinen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #185

Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

Onko sinulla ollut pitkään asunto myymättä? Tai onko asuntoa vaikea saada vuokralle kovan kilpailun takia?

Rentel tarjoaa virtuaalisisustuspalvelua, jonka avulla saat asunnon erottumaan muista kohteista. Rentel sisustaa asuntosi kuvat tyylikkääksi moderneilla huonekaluilla jolloin potentiaalinen ostaja tai vuokralainen pystyy helposti hahmottamaan mittasuhteet ja näkemään asunnon kotinaan.

Alla esimerkki Rentelin virtuaalisisustamasta 70-luvun kerrostaloyksiöstä. Jos olisit itse etsimässä asuntoa kumpi herättäisi mielenkiintosi?

Virtuaalisisustus nopeuttaa tutkitusti* myyntiä ja vuokraamista, erottaa kohteen muista asunnoista ja auttaa parhaassa tapauksessa saamaan korkeamman hinnan tai vuokran.

Käy katsomassa esimerkkejä sisustuksista ja tilaa virtuaalisisustus osoitteesta rentel.fi/virtuaalisisustus.

Mainitse ensimmäisen tilauksen yhteydessä "Huru-ukko" ja saat 10 %:n alennuksen.

Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -ekirja löytyy nyt ainakin Suomalaisen verkkokaupasta, Adlibriksestä ja booky.fi:stä ja kovakantinen kirjan nettisivuilta. Äänikirja on nyt työn alla!

B-Luokan Asuntosijoittaja YouTube -kanavallaan: BRRRR Strategia Case – Lumipalloefekti käytännössä

Asuntosijoittamisen lumipalloefekti – Taloushaukan kirja-arvio ja alkua luettuna – Ostan Asuntoja Podcast #169

Lue Lavitaebella -blogista kirjan arvostelu

Lue Asuntoasiaa.fi Suvi Schwabin arvio kirjasta

Suomen Vuokranantajien jäsenetuhinta 45 €

Ostan Asuntoja Podcast
Not playing