Facebook Pixel
Østrogenial

#22 Fertilitet - Med Søren Ziebe

Østrogenial
Østrogenial
FERTILITET OG FERTILITY AWARENESS

Vi har i dette afsnit besøg af klinikchef Søren Ziebe fra fertilitetsafdelingen på Rigshospitalet. I dette afsnit gennemgår vi ikke fertilitetsbehandlinger, men snakker om fertilitet generelt. For hvornår er det man kan blive gravid, hvordan ser ens fertilitet ud i forhold til ens alder, og hvordan ser det ud med fertiliteten i Danmark og i det danske samfund? Hvad påvirker den og hvad kan vi egentlig selv gøre for at forbedre vores individuelle fertilitet – for kan man overhovedet det? Hvem eller hvad skal have indflydelse på hvornår vi skal have børn? Og om vi overhoved skal have børn? Det er nogle af de spørgsmål vi stiller. Hør også om fænomenet “social freezing”, om hvorfor man ikke skal vente for længe med at få børn og hvorfor arbejdslivet burde tilrettelægges livets cyklus og ikke omvendt.
Vi snakker med Søren om etik og moral inden for fertilitetsområdet og om hans begrundelse for, hvorfor han har været med til at ændre på måden vi omtaler fertilitetsbehandling, nemlig fra at kalde det ”kunstig befrugtning” til det nyere ”assisteret reproduktion”.
Hvis du vil se den kurve som Søren i podcasten kalder “Den mest deprimerende kurve”, så gå ind på vores Instagram eller Facebook, hvor vi har lagt et billede op af den.
Dette fertilitetsafsnit er også vores sidste afsnit inden vi går på juleferie. Men vi vender stærkt tilbage til næste år med nye afsnit om flere spændende emner, og vi glæder os! Vi lyttes ved i det nye år!

STØT VORES ARBEJDE MED PODCASTEN!

Brug rabatkoden "genial" og spar 10% på hele dit køb hos Peech: https://peech.dk/

Brug rabatkoden "Genial" og spar 10% på hele dit køb hos Organic Basic: https://dk.organicbasics.com/

Brug linket zetland.dk/genial og få 2 måneders abonnement hos Zetland for kun 50 kr.: https://www.zetland.dk/kampagne/genial

Brug rabatkoden "Genial" og få en måneds gratis læsning og lytning hos Mofibo: https://mofibo.com/dk/da/
Østrogenial
Not playing