Facebook Pixel
P3 Krim

Ättikafallet i Eslöv: ”Jag satt fastspänd i en bilbarnstol”

P3 Krim
P3 Krim

På julaftonsmorgon 2022 kommer en sexårig flicka in på akuten med allvarliga skador efter att ha fått i sig ättika. Det blir starten på en lång utredning där hennes föräldrar ska anklagas för både misshandel och vanvård.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Förtydligande: Det här är en ny version av avsnittet. I en tidigare version sa vi att polisen hittade en bilbarnstol i tvättstugan vid den första husrannsakan i familjens hem men det stämmer inte.

”Hon var döende, hon andades bara några få andetag per minut och hade svåra skador både inuti och utanpå kroppen”, säger Ekots reporter Moa Lundgren som bevakar rättegången mot föräldrarna som pågår i Lunds tingsrätt just nu.

Fallet med den sexåriga flickan i Eslöv har skakat om många. Flickan kom in på akuten i Lund tidigt på julaftonsmorgon 2022. Hon hade allvarliga frätskador i svalget och matstrupen efter att ha fått i sig ättika. Skadorna var så omfattande att flickans magsäck måste opereras bort.

I samband med det här börjar också en lång utredning där flickans mamma och pappa ska komma att misstänkas för flera brott mot sin dotter. Förutom synnerligen grov misshandel och grov misshandel misstänks föräldrarna också för olaga frihetsberövande genom att stänga in henne i ett rum.

Flickan har själv i förhör berättat om hur hon suttit fastspänd och bunden i en bilbarnstol i tvättstugan och bara kunnat kika ut genom en glipa på resten av familjen.

Båda föräldrarna nekar till brott.

Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

Producent: Jenny Hellström

Ljudtekniker: Johan Hörnqvist

Kontakt: p3krim@sverigesradio.se

Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

P3 Krim
Not playing