Facebook Pixel
P3 Krim

Domen efter mordet i Skogås: ”Det är han som är mördaren”

P3 Krim
P3 Krim

Det blev lagens strängaste för den numera 16-åriga pojke som sköt ihjäl en 15-åring på en sushirestaurang i Skogås i januari, men flera andra åtalade frias helt.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

På torsdagen kom domen i efter mordet i Skogås – det är den första morddomen sedan våldsvågen startade i Stockholmsområdet på juldagen 2022. 

Konflikten då stod mellan Foxtrot och Dalennätverket och ledde till flera mord, sprängningar och skjutningar mot bostäder under det första halvåret 2023.

Efter en skjutning mot Rawa Majids pappas bostad i Husby den 19 januari började personer kopplade till Foxtrot planera mordet på 15-åringen. De misstänkte att han hade utfört skjutningen i Husby. Två planerade mordförsök mot 15-åringen misslyckades men tidigt på lördagskvällen den 28 januari sköts 15-åringen ihjäl på en sushirestaurang i Skogås.

Totalt var tio personer åtalade misstänkta för inblandning i mordförberedelserna och själva mordet. 16-åringen som misstänkts för att ha varit den som gick in på restaurangen och sköt döms nu till lagens strängaste straff – fyra års sluten ungdomsvård.


Enligt tingsrätten råder det inget tvivel om att han är gärningsmannen.”Hade han varit vuxen hade han fått livstids fängelse”, säger rådman Kian Amraée.


Hör om bakgrunden till mordet, de andra som nu dömts för inblandning och den rappare som inte åtalats för sin misstänkta inblandning ännu.Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

Producent: Jenny Hellström

Kontakt: p3krim@sverigesradio.se

Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

P3 Krim
Not playing