Facebook Pixel
P3 Krim

EXTRA: Det vet vi om den kraftiga explosionen i Sundbyberg

P3 Krim
P3 Krim

Natten till fredag detonerade en kraftig sprängladdning vid ett flerfamiljshus i Sundbyberg. Enligt polisen kan sprängningen vara en del av våldsvågen, en person som beskrivs som Foxtrots bombmakare har koppling till huset.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Den kraftiga explosionen hördes över stora delar av Stockholm och skadorna på huset är stora. Ingen person skadades fysiskt men på fredagen var många boende skärrade.

Polisen säger att explosionen kan ha koppling till våldsvågen men utredningsledaren vill inte låsa sig vid någon specifik teori just nu, utan säger att man tittar på vilka som kan vara potentiella måltavlor på den här adressen.

En av de personer som har koppling till adressen är en 26-årig man. Han har tidigare varit mycket viktig för Foxtrotnätverket och beskrivits som nätverkets projektledare och ”bombmakare”. Han har suttit häktad sedan slutet av januari 2023.


Under året har han också, mot sitt nekande, dömts till fängelse för inblandning i flera sprängningar i Stockholmsområdet, bland annat sprängningen av ett kontorshotell i Kista och mot en rappares bostad.

Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

Producent: Jenny Hellström

Kontakt: p3krim@sverigesradio.se

Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

P3 Krim
Not playing