Facebook Pixel
P3 Krim

Teorin: Barnen skulle mörda åt Foxtrot – torterades och lämnades att dö

P3 Krim
P3 Krim

På en kyrkogård i Sundsvall dyker en naken tonårspojke upp med skärsår över hela kroppen. Ytterligare två unga killar har torterats på liknande sätt men pojkarna är inte bara brottsoffer de misstänks också själva för brott.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Barn som skjuter, spränger och mördar har blivit vardag under våldsvågen det här året men flera barn har också själva blivit utsatta för grovt våld – och till och med mördats.


En sommardag 2023 går undersköterskan Marianne med sin dotter på en kyrkogård i Sundsvall.

”Vi hörde vi någon som ropade lite svagt. Hjälp! Kan ni hjälpa mig?”, säger Marianne som berättar att killen de mötte var naken och hade skärsår över hela kroppen.


Senare ska det visa sig att 15-åringen har utsatts för en tortyrliknande misshandel. Och på en annan plats i Sundsvall har ytterligare två tonårskillar, 14 och 16 år, knivhuggits så allvarligt att de har varit nära att dö.


I rättegången som pågår just nu står en 20-årig kille från Sundsvall åtalad för mordförsök, tillsammans med fem andra personer. Men två av brottsoffren är själva åtalade – för synnerligen grovt vapenbrott och förberedelse till mord – på 20-åringen.

Programledare: Linus Lindahl och Mariela Quintana Melin

Producent: Jenny Hellström

Ljudtekniker: Johan Hörnqvist

Kontakt: p3krim@sverigesradio.se

Tipstelefon: 0734-61 29 15 (samma på Signal)

P3 Krim
Not playing