Facebook Pixel
Palmun alla

Jakso 11 - Mikko Haikonen & Modulaarinen luovuus

Palmun alla
Palmun alla

“Uuden paikka on jossain muualla”. Maailmassa ei useinkaan ole valmiiksi pedattua tyhjää paikkaa uusille palveluille ja tuotteille, jonka ne voisivat täyttää. Uusien palveluiden rooli onkin haastajan, syrjäyttäjän, ja korvaajan rooli.

Solitan oma keksijä Mikko Haikonen on uransa aikana ollut mukana monessa teknologisen etsimisen ja löytämisen prosessissa: luomassa jotakin, jotain ei aikaisemmin ole ollut - muun muassa Nokialla tekstiviestikeskusta. Mutta mikä on tämän luovan ongelmanratkaisuprosessin todellinen luonne?

Tällä kertaa annamme keskustelun polveilla entistäkin vapaammin ja kuullessamme Mikon kokemuksia kentältä. Mitä on data science? Milloin ihminen levittää itsensä millimetrin paksuiseksi kerrokseksi? Olemmeko siirtymässä alustataloudesta lopustatalouteen? Onko 224 kilometriä paljon vai vähän? Näihin, ja muihin teemoihin, sukellamme tässä Palmun alla -jaksossa.

Suositukset:
Maria: Sipsilakko huomioiden erityisesti ranch-linssisipsit - ja Beyoncen Lemonade-albumi

Mikko:
- Muiden ihmisten kuunteleminen.
- Statistical Rethinking -kirja ja kurssi (Richard Mcelreath)
- MIT:n Open courseware

Lauri: Pawel Althamerin I Am -näyttely HAMssa

Viitteet:
Bord rating of perceived exertion (Borg-asteikko)
Asteroidi-törmäyksen riskin arviointi (Torinon asteikko)
Drawing with the right side of brain (Betty Edwards)

Podcastin RSS
Twitter: @Palmu_Finland & #palmunalla
Instagram: Palmu_Finland
Facebook: PalmuFinland

Palmun alla on palvelumuotoilutoimisto Palmun oma podcast. Ohjelman ovat tuottaneet Lauri Lukka, Maria Niemi ja Henry Jalonen. Tunnusmusiikki: Juha Vaaraniemi.

Palmun alla
Not playing