Facebook Pixel
Přiznej barvu

#4 — O menstruaci s Terezií Kovalovou: Na menstruaci se teď už těším

Přiznej barvu
Přiznej barvu

Ve čtvrtém díle podcastu Přiznej barvu jsme si povídali o menstruaci s violoncellistkou, učitelkou hudby a modelkou Terezií Vodičkou Kovalovou. Terezie je veřejně známá svým otevřeným (a přiznejme si, že i příjemně nakažlivým) přístupem k intimním tématům, které pravidelně rozebírá na svých sociálních sítích i v médiích. Pro její upřímnost i lehkost, s jakou o menstruaci umí mluvit, jsme si ji už během našeho prvního setkání zamilovali.

Jako malá byla Terezie naprosto fascinovaná fungováním lidského těla a o menstruaci věděla ještě dřív, než nastoupila poprvé do školy. Přesto pro ni byla cesta k přirozené a zdravé menstruaci dlouhá a náročná. Po letech s hormonální antikoncepcí se díky vlastnímu sebepoznání učila znovu objevovat projevy hormonů během cyklu a mnohem intenzivněji pracovat se svým tělem. V podcastu se s vámi podělí i o to, jak o menstruaci mluví s muži nebo jak se bránit nejapným poznámkám, které ženy v souvislosti s menstruací často slýchají.

Celým podcastem vás provede designérka Anna Marešová, která je zároveň zakladatelkou značky intimních pomůcek Whoop·de·doo. Jejím nejnovějším projektem je menstruační kalíšek Whoop·de·doo, jehož vývoj dovedl Annu k myšlence vlastního podcastu o intimitě. Zcela přirozeně proto jeho první sérii věnovala tématu menstruace, o které si povídá se ženami ze svého blízkého okolí. Ať se vám epizoda líbí!

Petru Nesvačilovou najdete na Instagramu. Pokud se jí budete chtít zeptat na cokoliv k podcastu, určitě vám ráda odpoví. Stejně tak můžete napsat i designérce Anně Marešové na studio@annamaresova.com – třeba o tom, jak se vám podcast líbí, nebo koho byste rádi slyšeli v další sérii.

Nezapomeňte na Instagramu sledovat i Annu a její značku intimních pomůcek Whoop·de·doo, pokud je vám intimita blízká.

http://www.whoopdedoo.me
http://www.whoopdedoo.care

Sound design, střih, grafika — Martin Tvrdý
Námět, koncepce, dramaturgie — Anna Marešová, Martin Tvrdý, MaryC
Produkce — Anna Marešová designers

Přiznej barvu
Not playing