Facebook Pixel
Přiznej barvu

#5 — O menstruaci s Adélou Elbel: Celej svět by se měl řídit naším cyklem

Přiznej barvu
Přiznej barvu

V pátem díle podcastu Přiznej barvu jsme vyzpovídali naši múzu, skvělou stand-up komičku, moderátorku a nyní i spisovatelku Adélu Elbel. Adéla má k vlastní intimitě i menstruaci až pragmatický přístup. V kombinaci s jejím neopakovatelným humorem a lehkostí, s jakou o intimních tématech umí mluvit, je to ale vždy radost poslouchat.

Adéla více než 15 let užívala hormonální antikoncepci, během které prakticky vůbec nemenstruovala. Teprve v posledních letech se učí znovu objevovat vlastní cyklus a učí se s ním žít v co největší harmonii. I když k jejímu dosažení často vede růžová pilulka. V podcastu se s námi podělila o své dospívání, první zážitky s menstruačními pomůckami i o svých dvou těhotenstvích. Pokud byste chtěli Adélu poznat víc, před nedávnem vyšla její kniha Doba temna, ve které velmi vtipně píše o svém životě.

Celým podcastem vás provede designérka Anna Marešová, která je zároveň zakladatelkou značky intimních pomůcek Whoop·de·doo. Jejím nejnovějším projektem je menstruační kalíšek Whoop·de·doo, jehož vývoj dovedl Annu k myšlence vlastního podcastu o intimitě. Zcela přirozeně proto jeho první sérii věnovala tématu menstruace, o které si povídá se ženami ze svého blízkého okolí. Ať se vám epizoda líbí!

Adélu Elbel najdete na Instagramu. Pokud se jí budete chtít zeptat na cokoliv k podcastu, určitě vám ráda odpoví. Stejně tak můžete napsat i designérce Anně Marešové na studio@annamaresova.com – třeba o tom, jak se vám podcast líbí, nebo koho byste rádi slyšeli v další sérii.

Nezapomeňte na Instagramu sledovat i Annu a její značku intimních pomůcek Whoop·de·doo, pokud je vám intimita blízká.

http://www.whoopdedoo.me
http://www.whoopdedoo.care

Sound design, střih, grafika — Martin Tvrdý
Námět, koncepce, dramaturgie — Anna Marešová, Martin Tvrdý, MaryC
Produkce — Anna Marešová designers

Přiznej barvu
Not playing