Facebook Pixel
Přiznej barvu

#6 — O menstruaci s Petrou Vrzáčkovou: Kluci by měli vědět, jak se při menstruaci cítíme

Přiznej barvu
Přiznej barvu

V šestém díle podcastu Přiznej barvu, jsme si povídali s MUDr. Petrou Vrzáčkovou, která zároveň první sérii uzavírá odborným pohledem zkušené gynekoložky a sexuoložky. S paní doktorkou spolupracujeme už dlouho, pomáhala nám konzultovat vývoj venušiných kuliček a občas se s ní radíme nad dotazy našich klientek.

V podcastu se dotkneme široké škály témat týkajících se menstruace i jiných oblastí ženské intimity. Paní doktorka vysvětlí, co se s tělem děje v jednotlivých fázích cyklu, jaký vliv má na menstruaci hormonální antikoncepce nebo jak pracovat s bolestí či jinými nežádoucími projevy menstruace. Na přetřes ale přijdou i nejrůznější mýty o menstruaci či sexualitě, které se stále mezi ženami šíří. Povídat si také budeme o sexu (nejen) během menstruace, vlivu psychiky na zdraví naší intimity nebo o menstruačních pomůckách – třeba o menstruačním kalíšku Whoop·de·doo.

Celým podcastem vás provede designérka Anna Marešová, která je zároveň zakladatelkou značky intimních pomůcek Whoop·de·doo. Jejím nejnovějším projektem je menstruační kalíšek Whoop·de·doo, jehož vývoj dovedl Annu k myšlence vlastního podcastu o intimitě. Zcela přirozeně proto jeho první sérii věnovala tématu menstruace, o které si povídá se ženami ze svého blízkého okolí. Ať se vám epizoda líbí!

Pokud máte k podcastu jakýkoliv dotaz nebo budete mít chuť nám napsat třeba pochvalu, těšíme se na vaši zprávu na studio@annamaresova.com. Klidně přidejte i tip na hosta některé z epizod příští série.

Nezapomeňte na Instagramu sledovat Annu a její značku intimních pomůcek Whoop·de·doo, pokud je vám intimita blízká.

http://www.whoopdedoo.me
http://www.whoopdedoo.care

Sound design, střih, grafika — Martin Tvrdý
Námět, koncepce, dramaturgie — Anna Marešová, Martin Tvrdý, MaryC
Produkce — Anna Marešová designers

Přiznej barvu
Not playing