Facebook Pixel
RNN - Radiology News Network

Tour of Duty: Radiologen Betrokken bij COVID-19 Zorg LUMC

RNN - Radiology News Network
RNN - Radiology News Network
Sorry, Podcast in Dutch this time.

Tour of Duty: Radiologen Betrokken bij COVID-19 Zorg LUMC

Artsen van de LUMC afdeling radiologie worden ingezet voor behandeling van COVID-19 patiënten. De komende maanden worden Radiologie AIOS ingezet als zaalarts op de COVID-19 afdeling in een 3-weken durende “Tour of Duty”. Alle afdelingen van het ziekenhuis leveren op deze manier een bijdrage aan de zorg voor COVID-19 patiënten. Dit is extra uitdagend omdat de AIOS van de radiologie niet dagelijks als zaalarts werken. Er zijn daarom mensen benaderd die relatief recent in de kliniek werkzaam waren.

Inmiddels heeft de eerste arts-assistent radiologie zijn Tour of Duty erop zitten: Laurens Pierik. De indrukken van Laurens klinken precies als de krantenartikelen uit de eerste golf: Stervende patiënten die maar 1 familielid aan bed mogen hebben, ingepakt in maskers en duikbrillen. Schakelen tussen ‘schone’ en ‘vieze’ ruimtes. Moeilijke familiegesprekken. Escalatie naar de IC. En natuurlijk een hoger risico zelf COVID op te lopen.

De coronacijfers stijgen ongekend hard door. De ziekenhuisopnames stijgen mee en ook de LUMC COVID-afdeling wordt opgeschaald. De LUMC afdeling Radiologie levert 4 arts-assistenten en er zal ook een stafarts bijdragen. Naast Laurens mogen binnekort ook Faisal Hasan, Dimitri Muylaert en Lars Pietersen de stethoscoop weer afstoffen. Spannend, maar mooi dat er een kans is om een steentje bij te dragen. Jammer dat het zo hard nodig is. 

---

Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/radiologica/message
RNN - Radiology News Network
Not playing