Go to podcast
by RSC Anderlecht
RSCA Podcast

Robbie Rensenbrink, de Slangenmens. Jan Mulder, Corrie Rensenbrink en Hugo Broos praten één jaar na zijn dood over het mythische nummer 11 van paars-wit.

Description

Rob Rensenbrink is onze Johan Cruijff. Wat Nummer 14 voor Ajax betekent is de mythische nr 11, Rensenbrink, onze tijdloze ambassadeur. Elke club heeft zo zijn coryfee. Een uitzonderlijke voetballer die in een adem genoemd wordt met één club.

Royal Sporting Club Anderlecht heeft er twee: Paul Van Himst en Rob Rensenbrink.

Daar waar Paul Van Himst de volledige voetbalstijl van RSC Anderlecht belichaamt, het champagnevoetbal, staat Pieter-Robert “Robbie” Rensenbrink voor onze elegantie en de Europese zegetochten, de internationalisering van onze clubgeschiedenis. Een belangrijk deel van ons DNA. WK finalist in 1978 met Oranje ook. Vandaag brengen we het verhaal van Rob Rensenbrink, de slangenmens, bescheiden wereldster van de jaren 70. 2 titels met paars-wit, 4 nationale bekers maar Rensenbrink is vooral hoofdrolspeler van de eerste 2 gewonnen Europa Cups en 2 Europese Super Cups. Rob Rensenbrink is beste nummer 11 uit de geschiedenis van paars wit en samen met Paul Van Himst, de beste voetballer aller tijden van Royal Sporting Club Anderlecht.


Details

Episode 3

by RSC Anderlecht