Go to podcast
by RSC Anderlecht
RSCA Podcast

RSCA in de Champions League 2000-2001. Alles begon in Porto. Frank Raes, Michel Verschueren en Yves Vanderhaeghe halen herinneringen op.

Description


Voetbaljaar 2000-2001. RSC Anderlecht maakt indruk in Europa. Na een onwaarschijnlijke overwinning in de voorronde van de Champions League tegen Porto, mogen Koller, Radzinski en co aantreden in het kampioenenbal. In de daaropvolgende Europese herfst wordt RSC Anderlecht als eerste Belgische club groepswinnaar in een Champions League-poule met Dynamo Kiev, PSV en Manchester United. Nadien volgen nog meer onvergetelijke matchen tegen Lazio en Real Madrid. Je herinnert het je ongetwijfeld.

RSCA PODCAST

Om dat onvergetelijke seizoen opnieuw te beleven, kwamen enkele vooraanstaande getuigen nog eens op de koffie in het Lotto Park. Het resultaat van die bijeenkomst kan je beluisteren in de eerste afleveringen van de allereerste RSCA Podcast. Ontdek zelf hoe de kleedkamer van toen omging met de pandoeringen op verplaatsing tegen Man United en Kiev, hoe Mister Michel Verschueren nogal creatief anticipeerde op een vroege Europese uitschakeling of hoe kwaad David Beckham was na de nederlaag van Man United in het Astridpark. En nog veel meer…


TWEE AFLEVERINGEN

In de Nederlandstalige aflevering passeren Michel Verschueren, de toenmalige manager van RSC Anderlecht, Yves Vanderhaeghe, één van de beste paars-witte stofzuigers ooit en Frank Raes, grootmeester der journalistiek die de campagne van heel dichtbij gevolgd heeft, de revue. Samen met David Steegen blikken ze terug op een seizoen waarin de Brusselaars letterlijk alle mogelijke prijzen pakten, op de beker en de Champions League na.

Voor de aflevering in het Frans zakten clublegendes Olivier Doll en Walter Baseggio af naar het Lotto Park, in het gezelschap van een van de absolute iconen uit de Belgische sportjournalistiek, Michel Lecomte.


LUISTER NU

Welkom bij RSCA Podcast: verhalen van vandaag of anekdotes uit het roemrijke verleden van de club, telkens met de betrokken protagonisten. Verzameld rond een tafel in het Lotto Park keuvelen we over de mooiste club van het land.


Deze podcast werd mogelijk gemaakt dankzij de gewaardeerde steun van RSC Anderlecht-partner Coca-Cola.Details

Episode 1

by RSC Anderlecht