Facebook Pixel
Silný výber

#85 – Minister financií na živnostníkov lačne civí, vyzýva za prídavky pidliť:-))), no ale tak to býva zvykom – v p*****nej republike:-)!

Silný výber
Silný výber

#85 Silný výber – PRVÝ „ALTERNATÍVNY“ DIEL!

Partnerom tohto dielu Silného výberu je Sentien Audio. S našimi slúchadlami neprídete o uši.

https://www.indiegogo.com/projects/sentien-audio-your-new-superpower--2#/

Skúsme si predstaviť na sekundu paralelný vesmír, kde „jednou ráno prišel vítr“... Skrátka svet, kde sa určité veci nestali, alebo sa stali inak. Svet, kde sa nemusíme báť otvoriť Facebook, lebo minfin Pomätovič sa stále nevie zmestiť do kože. Alebo svet, kde je prezidentom Robert Fico a kde do strany Za ľudí kolektívne vstúpili nielen zvyšky Siete, ale aj SaS. (A nie, naozaj v redakcii nefetujeme. Naopak, pestujeme ЗОЖ:-)!

Pripíjame a pripomíname: Narodeniny oslávili naši redakční kolegovia Romana Olexová a Gabriel Ščerbák, ako aj naši zakladajúci poslucháči Tony Jašík a Xanďo a meniny naša Sofia Olšovská. Obrovská vďaka patrí Arpimu Soltészovi za endorse. Pietne spomíname na zosnulých Milana Ftáčnika, punkera Braňa Alexa a sovietskeho komunistu Jegora Kuzmiča Ligačova. V piete spomíname aj na obete nedávnej streľby v Kazani a všetky obete násilia palestínsko-izraelského konfliktu.

Historický kalendár Silného výberu: dnes si pripíjame a pripomíname Deň Európy a Deň víťazstva nad fašizmom, vďaka čomu je už 76 rokov v Európe mier, ktorý vznikol podpísaním bezpodmienečnej kapitulácie nacistického Nemecka. Pripomíname si 102 rokov od tragickej smrti generála, politika a najvýznamnejšiej osobnosti moderného Slovenska Milana Rastislava Štefánika.

Pred 181 rokmi sa narodil ruský hudobný skladateľ Piotr Iľjič Čajkovskij.

Pripomíname si 19 rokov odkedy sa Slovensko stalo majstrom sveta v hokeji.

20 rokov od kedy zomrel jeden z najznámejších sci-fi autorov Douglas Adams, ktorého najznámejšie dielo je Stopárov sprievodca galaxiou.

77 rokov oslavuje americký režisér George Lucas, ktorého ikonicke diela sú Hviezdne vojny a Indiana Jones.

Nové albumy vydali Peter Nagy a I.M.T. Smile.

Endorse: súťaž

Hudba v podcaste:

George Gershwin – Rhapsody in Blue

Odporúčaná hudba SV:

Kopytovci – Jednou ráno

https://www.youtube.com/watch?v=Hzr-q67KsTI

Fleur East – Sax

https://www.youtube.com/watch?v=3JZ4pnNtyxQ

Silný výber
Not playing