Facebook Pixel
Silný výber

#87 – Pod oblôčkom vyskakoval, odznak ÚIS ukazoval, dajte mi vy mne spisy spisy vaše, SIS navarí kotol kaše, ale NAKA vraví nie, nie, to len naše čítanie!

Silný výber
Silný výber

#87 Silný výber – PRVÝ „...“ DIEL!

Vy si to už možno nepamätáte:-))), ale keďže my v Silnom výbere domácu aj svetovú politiku baštíme ja jak uheráčik s grahamom, tak my si to pamätáme - a aj dopovieme. Dnes v

čerstvej zostave, keďže Marťo sa rozmaznáva v „slunné Itálii“ - prišiel z nášho Twitteru zaskočiť Michals Laczevicius. Čo znamená len jedno - oplačeme Trianon a poriadne prisypeme feferóniek! Mindent lehet csak akarni kell!

Pripíjame a pripomíname: gratulujeme redakčnému kolegovi Jankovi Židekovi, Sergejovi a Ing. Sedlákovi k narodeninám, vivat Júlia Choleva a 45. Aljoša Navaľnyj, vivat Marcel „Bunka“ Buntaj.

Historický kalendár Jána Žideka

Svojich 74 rokov oslavuje dlhoročný poslanec NR SR František Mikloško, iba o rok menej oslavuje poslankyňa Onáno Anna Záborská.

Pripíjame a pripomíname si 116 rokov od narodenia spisovateľa Františka Hečka autora diela Červené víno.

79 rokov od vypálenie obce Lidice nacistami ako odplaty za atentát na Heydricha.

Pripomíname si 77 rokov od uskutočnenia operácie Overlord, známej aj ako vylodenie v Normandii, kde účinkovali až 3 milióny vojakov.

Pred 32 rokmi Čína brutálne potlačila študentské protesty na Námestí nebeského pokoja, v dôsledku čoho prišlo o život stovky až tisícky demonštrujúcich.

160 rokov od prijatia Memoranda národa slovenského.

265 rokov od narodenia básnika Hugolína Gavloviča, autora významného poetického diela Valašská škola mravúv stodola.

Už je to 421 rokov, odkedy Ján Jesenius uskutočnil prvú verejnú pitvu ľudského tela. A my sa tu teraz pitveme v našom každodennom slovenskom marazme.

Endorse:

https://eu-shop.biogents.com/?lang=de

https://www.teroabaffy.com/shop/

Hudba v podcaste:

George Gershwin – Rhapsody in Blue

Odporúčaná hudba SV:

https://www.youtube.com/watch?v=EOXK4HEmzCA

Vidiek – Dohodnime sa

https://www.youtube.com/watch?v=7sCHX_241zk

Sematam – Bomba

https://www.youtube.com/watch?v=-fNhAw0TtCE

Silný výber
Not playing