Facebook Pixel
Silný výber

#91 Bratia Česi zistili, kto pri moci je navyše - dpč poslali KSČ - aj Babiša:-) - a na záver absolútny rým - rakúsky tím má nový kurz - odstúpil kancelár Sebastian Kurz:-)))!

Silný výber
Silný výber

#91 Silný výber – PRVÝ „INŠTITUCIONÁLNY“ DIEL!

Tak a je to tu! Edo Heger dôkladne vymlátil prázdnu slamu - a oznámil reformnú jeseň! Nás v Silnom výbere by samozrejme ešte viac zaujímalo, kde je návrh rozpočtu SR na rok 2022 - no ale ako sa hovorí u nás doma, v Pálenici Kocurany:-), keď neprší, aspoň kvapká! Ale nebudeme vás viac napínať: kým pracovná komisia pri Bezpečnostnej rade ďalej od svitu do mrku na pokyn Najjasnejšieho sudarja Igora Jurodivého mydlí návrhy na zlepšenie boja proti „temným silám“ © prezident Hamran - my tu v SV sme hotoví - a máme návrhov plnú nošu!

Silný výber. Dübörög a ház!!!

Pripíjame a pripomíname: v pietnej spomienke si pripomíname Vladimíra Suchodolinského, od smrti ktorého uplynulo 6 rokov. Gratujeme Dime Muratovu, laureátovi Nobelovej ceny mieru. Meniny mali naša Eliška a Michal. 33. narodeniny Denisa Čepa. Václav Havel 85! 51 rokov oslávil Tomáš Ďurovka, líder skupiny Hviezda. Narodky Tomáš Hafner aka Haf! Sting 70! Rado Baťo robí pre Dobrú voľbu:-)!

Historický kalendár Jána Žideka

  1. Jom Kippur. Uplynulo 15 rokov od zavraždenia ruskej novinárky Anny Politkovskej, kritičky politiky Kremľa a korupcie ruských orgánov.

Pripomíname si pamätný Deň hrdinov karpatsko-duklianskej operácie.

Uplynulo 154 rokov od narodenia spisovateľky Boženy Slančíkovej-Timravej, ktorej najznámejšie dielo sú Ťapákovci. Dnes ich máme plný parlament. Pokrok skrátka nezastavíš.

Pred 112 rokmi sa narodila Margita Figuli, autorka 3 gaštanových koní.

Spomíname pri príležitosti uplynutia 259 od narodenia jazykovedca a kodifikátora prvej spisovnej slovenčiny Antona Bernoláka.

Už je to 5 rokov od úmrtia prvého slovenského prezidenta Michala Kováča.

Pink October - mesiac boja proti rakovine prsníka.

A na záver sladká bodka 179 rokov od uvarenia prvej Plzničky!

Endorse:

https://www.facebook.com/Slovakstand

https://www.bazar-international.lu/

Vypočujte si aj naše ďalšie podcasty:

Kunstkamera:

https://kunstfilter.podbean.com/

Hybadlo:

https://hybadlo.podbean.com/

Hudba v podcaste:

George Gershwin – Rhapsody in Blue

Odporúčaná hudba SV:

Veneer – Sis

https://www.youtube.com/watch?v=X15Tk5EJ1bE

Haf & Beyuz – Igor v krajine zázrakov

https://www.youtube.com/watch?v=OvMPgzIxqTw

Silný výber
Not playing