Facebook Pixel
Sprekend Waasland

De hoorndragers van het witte kruis (Wim Van de Velde)

Sprekend Waasland
Sprekend Waasland

Wim Van de Velde voert ons mee naar Burcht, Zwijndrecht, ten tijde van 1744. De parochianen leven er gebukt onder de kommer en kwel die Satan en vooral Kludde, Satan’s afgevaardigde in de vorm van een kwelgeest, veroorzaken. Overdag worden dorpelingen gewaarschuwd in angstaanjagende taal door onderpastoor Ignatius Van Colen, en elke zaterdagavond trekt een moedige parochiaan Kludde ten strijde.
Wim Van de Velde creëerde een spannend en vindingrijk nieuw verhaal uit oudere volksverhalen en bestaande historische plaatsen. Keer met ons terug naar 1744 en trotseer samen met dorpeling Judokus de duistere nacht op zoek naar de waarheid achter Kludde en zijn teisteringen in Burcht.

Dit verhaal werd geschreven en ingesproken door Wim Van de Velde. Het maakt deel uit van de podcast 'Sprekend Waasland'. Meer info, zoals historische weetjes en een overzicht van de verschillende vertellers, vind je op www.sprekendwaasland.be . Sprekend Waasland is een project van Erfgoedcel Waasland i.s.m. met de 10 Wase steden en gemeenten: Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht.

Sprekend Waasland
Not playing