Facebook Pixel
Mediální cirkus

Babiš o očkování úředníků věděl, sám na to tlačil, říká reportérka o aféře

Mediální cirkus
Mediální cirkus

„Mrzí mě, že některá další média tuto kauzu pojala tak, že se na Státním zdravotním ústavu (SZÚ) šmelilo. Vnímám to spíš tak, že vedení ústavu bylo pod obrovským tlakem. Skončilo to rezignací ředitele ústavu, ale ta odpovědnost jde podle mě ještě dál,“ říká Markéta Dobiášová v podcastu Stopáž.

Reportérka Seznam Zpráv přišla tento týden se zjištěním, že SZÚ rozděluje tisíc vakcín proti covidu-19 mezi své úředníky i jejich rodinné příslušníky, přičemž naprostá většina z nich nespadá do prioritních skupin určených vládní očkovací strategií. Ředitel ústavu Pavel Březovský se kvůli tomu ve čtvrtek vzdal své funkce.

„Sám Březovský byl překvapen, že nějaké vakcíny vůbec dostane. Informace mu byla předána minulý týden s jediným pokynem: že je nutné vakcíny co nejrychleji aplikovat. Podle mých informací proto, aby se zlepšila mediální statistika proočkovanosti,“ vysvětluje reportérka.

🦢🦢🦢🦢🦢

  • Stopáž je podcast pro ty, které zajímá, kam se za uplynulý týden posunul svět, ale nemají čas neustále sledovat Twitter. Přehled těch nejzajímavějších zpráv připravuje Jan Kordovský (@korda). Vychází každý pátek v poledne.
  • Další podcasty, ale taky články, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Poslouchejte nás na webu nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.
  • Vaše názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@firma.seznam.cz.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky. Vznikají v zázemí Seznam.cz.
Mediální cirkus
Not playing