Facebook Pixel
Mediální cirkus

Malý a velký Roman. Prymulův lobbing na ministerstvu jeho odchodem neskončil

Mediální cirkus
Mediální cirkus

Roman Prymula ještě coby náměstek ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha odeslal 22. května 2018 Světové zdravotnické organizaci dopis, ve kterém píše, že firma Praha Vaccines je připravena na výrobu vakcín proti dětské obrně a že má zažádáno o speciální status PEF – Polio Essential Facility. Ani jedno nebyla pravda, navíc o této Prymulově „akci“ nikdo nevěděl.

„Dopis sice odeslal na hlavičkovém papíře ministerstva zdravotnictví, ale neměl žádné jednací číslo. S Adamem Vojtěchem ani hlavní hygieničkou tento krok nekonzultoval. Roman Prymula coby náměstek, jehož pozice spadala pod služební zákon, měl tuto věc minimálně konzultovat se svým nadřízeným,“ vysvětluje reportérka Markéta Dobiášová, která kauzu tento týden na Seznam Zprávách přinesla, v podcastu Stopáž.

Markéta Dobiášová je nově na Twitteru, a její články si můžete přečíst na SeznamZprávy.

🦫🦫🦫🦫🦫

  • Stopáž je podcast pro ty, které zajímá, kam se za uplynulý týden posunul svět, ale nemají čas neustále sledovat Twitter. Přehled těch nejzajímavějších zpráv připravuje Jan Kordovský (@korda). Vychází každý pátek v poledne.
  • Další podcasty, ale taky články, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Poslouchejte nás na webu nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.
  • Vaše názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@firma.seznam.cz.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky. Vznikají v zázemí Seznam.cz.
Mediální cirkus
Not playing