Facebook Pixel
Mediální cirkus

Nový ministr Arenberger. Prezidenta uchlácholí, premiérovi pomůže v kampani

Mediální cirkus
Mediální cirkus

Po týdnech spekulací došlo k výměně na postu ministra zdravotnictví. Miloš Zeman jmenoval už čtvrtého šéfa resortu za dobu pandemie, lékaře Petra Arenbergera.

„Když jde o výměnu ministra zdravotnictví v době pandemie, tak by veřejnost měla slyšet přímo od premiéra na tiskové konferenci vysvětlení, proč Jan Blatný ztratil jeho důvěru, co dělal špatně a z jakých důvodů si vybral jeho nástupce. To se ale nestalo,“ komentuje rošádu Václav Dolejší, politický reportér Seznam Zpráv.

Podle něj se střetávají dva příběhy, proč Jan Blatný skončil. „Ten první je tlak Miloše Zemana, který už dlouho veřejně požadoval, aby Blatný společně se šéfkou Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) Irenou Storovou a ministrem zahraničí Tomášem Petříčkem skončili, protože tato trojice blokovala cestu vakcíny Sputnik V do Česka. Druhý motiv je, že sám Andrej Babiš byl s ministrem nespokojený. Blatný je úplně jiný typ než premiér, introvertní, analytický. Na konci svého krátkého působení na ministerstvu se navíc dost emancipoval. Při nákupu testů do škol vyžadoval atest jejich citlivosti, odmítal všemožné léky na covid, které prosazoval premiér,“ dodává Dolejší v podcastu Stopáž.

Odkazy k epizodě:

Zkontrolujte si únik vašich Facebook dat [tady] nebo [tady]
Velrybí zvratky

🐳🐳🐳🐳🐳

  • Stopáž je podcast pro ty, které zajímá, kam se za uplynulý týden posunul svět, ale nemají čas neustále sledovat Twitter. Přehled těch nejzajímavějších zpráv připravuje Jan Kordovský (@korda). Vychází každý pátek v poledne.
  • Další podcasty, ale taky články, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Poslouchejte nás na webu nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.
  • Vaše názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@firma.seznam.cz.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky. Vznikají v zázemí Seznam.cz.
Mediální cirkus
Not playing