Facebook Pixel
Mediální cirkus

O osudu Zemana může rozhodnout Benešová. Sama je ale v prekérní pozici

Mediální cirkus
Mediální cirkus

Je to složitá kauza, ve které jde o penzion na jihu Čech, šlechtický rod Czerninů a reputaci nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. Tomáš Pergler tento týden na Seznam Zprávách rozplétá kauzu, ve které se Zeman opakovaně osobně angažoval.

„Pavel Zeman přiznává, že se zasazoval za svého přítele, jihočeského farmáře Pavla Habersbergera, u kterého trávil často dovolenou. Tvrdí, že chtěl zprostředkovat setkání mezi farmářem Habersbergerem a dědicem restituovaných pozemků Karlem Eugenem Czerninem. Proto oslovil jeho vzdáleného příbuzného, soudce Jana Czernina, aby spolu nějak zprostředkovali dohodu. Problém je v tom, že nejvyšší státní zástupce nikdy není úplně soukromá osoba, zvlášť ne v případech, které se týkají trestního stíhání,“ vysvětluje Pergler v podcastu Stopáž.

🌚🌚🌚🌚🌚

  • Stopáž je podcast pro ty, které zajímá, kam se za uplynulý týden posunul svět, ale nemají čas neustále sledovat Twitter. Přehled těch nejzajímavějších zpráv připravuje Jan Kordovský (@korda). Vychází každý pátek v poledne.
  • Další podcasty, ale taky články, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Poslouchejte nás na webu nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.
  • Vaše názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@firma.seznam.cz.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky. Vznikají v zázemí Seznam.cz.
Mediální cirkus
Not playing