Facebook Pixel
Mediální cirkus

Tiskovky nepřenášíme, politiky je nutné konfrontovat, říká šéfredaktor Jiří Kubík

Mediální cirkus
Mediální cirkus

Už žádné needitované přenosy vládních tiskových konferencí. Tento bod a další čtyři pravidla tvoří nový volební kodex, ke kterému se redakce Seznam Zpráv zavázala. Volební kampaň letos odstartovala nečekaně brzo, když prezident Miloš Zeman určil termín voleb už devět měsíců dopředu.

„Na všechny vládní tiskové konference jenutné se odteď dívat jako na součást volební kampaně. A vláda je v dnešní době schopná mít tiskovou konferenci někdy i denně. Prostor na dotazy, konfrontaci nebo korekci prohlášení politiků je na nich ale velice omezený. Nemyslím si, že je povinností suverénního média přenášet tiskové konference v takové podobě,“ vysvětluje nová redakční pravidla šéfredaktor Seznam Zpráv Jiří Kubík.


🐙🐙🐙🐙🐙

  • Stopáž je podcast pro ty, které zajímá, kam se za uplynulý týden posunul svět, ale nemají čas neustále sledovat Twitter. Přehled těch nejzajímavějších zpráv připravuje Jan Kordovský (@korda). Vychází každý pátek v poledne.
  • Další podcasty, ale taky články, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Poslouchejte nás na webu nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.
  • Vaše názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@firma.seznam.cz.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky. Vznikají v zázemí Seznam.cz.
Mediální cirkus
Not playing