Facebook Pixel
Mediální cirkus

Uloupnout si perníček a dům od Metrostavu. Nevídaná kauza soudce Sováka

Mediální cirkus
Mediální cirkus

Ze sobotní zprávy, že policisté prohlédavají kanceláře pražského Vrchního soudu a letenský byt soudce Zdeňka Sováka, se vyklubala významná korupční kauza. Soudce Sovák sedí ve vazbě. Podle policejního obvinění měl skrz prostředníka tlumočit Metrostavu nabídku na úplatek ve výši 100 milionů, později snížený o polovinu. Výměnou za to měl firmě zmírnit trest v Rathově kauze.

„Takhle vysoká korupční částka tu podle mě ještě jednorázově nebyla a nepadla. V případě Davida Ratha a manželů Kottových šlo o více než 40 milionů, ale tam se jednalo o několik navazujících zakázek,“ vysvětluje reportér Vojtěch Blažek, který kauzu sleduje.


🐳🐳🐳🐳🐳

  • Stopáž je podcast pro ty, které zajímá, kam se za uplynulý týden posunul svět, ale nemají čas neustále sledovat Twitter. Přehled těch nejzajímavějších zpráv připravuje Jan Kordovský (@korda). Vychází každý pátek v poledne.
  • Další podcasty, ale taky články, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Poslouchejte nás na webu nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.
  • Vaše názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@firma.seznam.cz.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky. Vznikají v zázemí Seznam.cz.
Mediální cirkus
Not playing