Facebook Pixel
Mediální cirkus

Za zprávy se platí. Znamená australský zákon konec otevřeného internetu?

Mediální cirkus
Mediální cirkus

Schválení zákona předcházela vypjatá jednání. Google hrozil odchodem z australského trhu, Facebook minulý týden dokonce zablokoval sdílení a prohlížení zpráv tamních médií.

„Je to jako westernová kovbojka. Facebook i australská vláda stojí s odjištěnými kolty a nevíte, kdo vystřelí dřív. Facebook vyhrožuje, že sundá z platformy všechny zprávy, australský ministr financí zase varuje, že když se zástupci sítě nebudou umět domluvit, čeká je arbitráž, která jim platby nařídí,“ vysvětluje Dávid Tvrdoň v podcastu Stopáž.

David Tvrdoň na Substacku: fwiw.substack.com
David Tvrdoň na Twitteru: twitter.com/davidtvrdon

🦘🦘🦘🦘🦘

  • Stopáž je podcast pro ty, které zajímá, kam se za uplynulý týden posunul svět, ale nemají čas neustále sledovat Twitter. Přehled těch nejzajímavějších zpráv připravuje Jan Kordovský (@korda). Vychází každý pátek v poledne.
  • Další podcasty, ale taky články, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Poslouchejte nás na webu nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.
  • Vaše názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@firma.seznam.cz.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky. Vznikají v zázemí Seznam.cz.
Mediální cirkus
Not playing