Facebook Pixel
Mediální cirkus

Zájem o vakcínu stoupá, ale očkování drhne. Němci ví, že sousedí s průšvihářem

Mediální cirkus
Mediální cirkus

Očkování v Česku běží už dva měsíce. Vláda chtěla podle očkovací strategie v lednu a únoru proočkovat 70 % z nejvíce prioritní skupiny obyvatel, kam patří senioři nad 80 let, klienti domovů pro seniory, zdravotníci a další. Z dostupných dat ale vyplývá, že druhou dávku vakcíny dostalo zatím 251 tisíc lidí, tedy 33 % prioritní skupiny. V porovnání s ostatními zeměmi V4 očkování v Česku probíhá stále nejpomaleji.

Argument, že je to proto, že vakcín nemáme k dispozici dost, ale podle redaktorky Seznam Zpráv Daniely Přádové už nemůže obstát.

„Ministerstvo zdravotnictví udělalo tento týden něco, z čeho jsme my novináři byli trochu v šoku - začalo transparentně zveřejňovat data o dodávkách vakcín. Podle dat má nyní Česko přes milion dodaných vakcín a vyočkovalo přes 735 tisíc dávek. Ministerstvo argumentovalo tím, že jsou nutné rezervy. Ale není tajemstvím, že ministerstvo vybralo distributora pro vakcínu se zpožděním,“ vysvětluje Přádová.


🐌🐌🐌🐌🐌

  • Stopáž je podcast pro ty, které zajímá, kam se za uplynulý týden posunul svět, ale nemají čas neustále sledovat Twitter. Přehled těch nejzajímavějších zpráv připravuje Jan Kordovský (@korda). Vychází každý pátek v poledne.
  • Další podcasty, ale taky články, komentáře a videa najdete na zpravodajském serveru Seznam Zprávy. Poslouchejte nás na webu nebo ve vaší oblíbené podcastové aplikaci.
  • Vaše názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@firma.seznam.cz.
  • Sledujte @SeznamZpravy na sociálních sítích: Twitter // Facebook // Instagram
  • Seznam Zprávy jsou zdrojem původních informací, nezávislé investigace, originální publicistiky. Vznikají v zázemí Seznam.cz.
Mediální cirkus
Not playing