Facebook Pixel
SYÖ NUKU SÄÄSTÄ

S16E5 Meidän nuoriso muka pilalla?!?

SYÖ NUKU SÄÄSTÄ
SYÖ NUKU SÄÄSTÄ

No ei todellakaan! Mamma betalar- podin viimeisimmän jakson innoittamana otamme osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Koko meidän podin tarina alkoi, kun me milleniaalit halusimme oikeasti oppia yksilötalouden perusteet ja varmistaa että tulevilla sukupolvilla tilanne ei ole sama kuin meillä. Ja tiedättekö mitä? Tuleva sukupolvi on huomattavasti meitä edellä talousasioissa. Kuuntele vaikka! Jaksossa kerromme mm.miten me käsittelimme omaa taloutta 16- vuotiaina? Mihin Erja hassasi 5000 € (!) säästöhenkivakuutuksen varat ja miksi Ronja ajatteli tulevansa presidentiksi?

Ronja oli tällä viikolla luennoimassa nuorille ja jälleen totesimme yhdessä: meillä on Suomessa hienot nuoret, joilla on paljon enemmän osaamista kuin meillä. Kun taloustaidot ottaa haltuun, taitaa ne koko elämän. Se on sama kuin pyörällä ajo: vaikka pyörän malli, väri ja ominaisuudet muuttuu, on pyörällä ajamisen taidot samat. Nämä taidot ovat myös taloudellisen mielenrauhan suojataitoja; budjetointi, säästäminen ja sijoittaminen ovat vain työkaluja, kuinka hahmottaa rahaa, omaa taloutta ja rahan merkitystä yhteiskunnassa.

Ja jotta suunta jatkuu tulevien sukupolvien kohdalla positiivisesti, vaatii tämä meiltä aikuisilta edelleen ajassa kiinni olemista. Sitä, että vain viihtymisen sijaan ymmärretään yhteiskuntaa ja siellä vallitsevia ilmiöitä. Eli ollaan kiinnostuneita yhteiskunnallisista asioista!


Tykkäsitkö jaksosta? Jätä meille kommentti <3 Arvostamme myös suuresti jos tilaat podin, tägäät meitä mielenkiintoisiin keskusteluihin ja jaat jaksoa aina kun olemme saaneet tuotettua jotain mistä oli sinulle arvoa.


Ota myös seurantaan:

@syo.nuku.saasta

@romsronja

@erjarossi

SYÖ NUKU SÄÄSTÄ
Not playing