Facebook Pixel
Transformator

Uge 22: Mars-helikopteren flyver som en drøm – for det meste. Derfor er flourstoffer fra brandskum så farlige for os. Mangel på ladestandere holder elbilkøbere tilbage.

Transformator
Transformator
Vært: Henrik Heide Medvirkende: Thomas Djursing og Christian Rantorp I denne uges Transformator kan du først få forklaringen på, hvad det er ved flourforbindelserne i f.eks. det skum, som brandvæsnet har brugt i årtier, som gør dem så effektive til slukning, men så skadelige for vores helbred, når det siver ud fra brandøvelsespladser og skaber forurening. Vi skal også til Mars, hvor Nasas helikopter Ingenuity har skabt begejstring. Den var egentlig bare med som et demonstrationsprojekt for at se, om det kunne lade sig gøre at flyve i planetens tynde atmosfære. Men trods en enkelt episode med styringsproblemer har den overgået alle forventninger. Endelig skal det handle om ladestandere til elbiler, for en meningsmåling, som Ingeniørens PRO-medie MobilityTech har foretaget blandt 2000 repræsentativt udvalgte danskere mellem 18 og 74 år, svarer over halvdelen af respondenterne, at manglen på ladestandere er ‘en stor barriere’ eller ‘meget stor barriere’ for, at de vil købe elbiler.

Links

Eksperter slår fast: Så farlige er fluorstofferPFOS fra brandskum er sivet i vandløb og fjorde: Nu jagter myndigheder svarSå godt klarer Ingenuity sig på MarsUndersøgelse: Mangel på ladestandere får potentielle elbilkøbere til at tøveBæredygtig transport kræver opgør
Transformator
Not playing