Facebook Pixel
Transformator

Uge 35: Der skal flere paneler til end man tror, når der skal solceller på huset. Mens alle andre taler energiøer, taler vi i Transformator om de vindmøller, der mangler at bliver opstillet på land.

Transformator
Transformator
Vært: Henrik Heide Medvirkende: Poul-Henning Kamp, Agnes Rønberg og Thomas Djursing I denne uges Transformator lever vi op til navnet og går all-in på solcelle- og vindmølleenergi. Og mens vi for nylig så nærmere på, om det rent økonomisk stadig kan betale sig at smække solceller på taget, så skal vi i denne episode nørde teknik. Det gør vi sammen med Poul-Henning Kamp, hvis projekt med husbygning og installation af solceller vil være en del af Ingeniørens læsere bekendt. Han kan bl.a. fortælle, hvorfor der skal flere solpaneler på taget, end man umiddelbart skulle tro. Not in my backyard er en holdning, som vindmølleentreprenører døjer med landet over. Men er det også derfor, der er et kæmpe uudnyttet potentiale for opstilling af vindmøller i halvdelen af landets kommuner? Det har Ingeniøren undersøgt, og Agnes Rønberg forklarer om problemet. Til slut runder vi Nasas opsendelse af SLS-raketten, som blev afbrudt 40 minutter før lift-off. På lørdag prøver de igen, og Thomas Djursing fortæller, hvad der gik galt.

Links

Masser af plads til vindmøller i mange kommuner: ‘De har simpelthen manglet vilje’Interaktivt kort: Her er den ledige plads til flere vindmøller på landPoul Henning Kamp om solcellerGiver op 40 minutter før lift-off: Nasa har udsat opsendelse af måneraketLIVE Nasa opsender måneraket: Følg seneste nyt
Transformator
Not playing