Facebook Pixel
Transformator

Uge 5: Klodens befolkning vokser – hvilket land bliver størst? Grøn brintproduktion boomer, men hvor giver det mening at køre på brint frem for el?

Transformator
Transformator
Vært: Henrik Heide Medvirkende: Bjørn Godske og Thomas Djursing Overbefolkning er det første emne i ugens Transformator, for hvor vi i dag er 7,8 milliarder mennesker på kloden, spår prognoserne, at vi når op på mellem 9 og 11 milliarder, inden befolkningstallet topper mod slutningen af dette århundrede. Mens der hvert år bliver 30 millioner flere indbyggere på det afrikanske kontinent, vil den den lave fødselsrate i f.eks. Europa, Kina, Japan og Sydkorea til gengæld betyde op mod en halvering af befolkningen. Der er altså store demografiske omvæltninger i vente, hvilket kan føre til knaphed på ressourcer i Afrika og dermed endnu større migration. Brint – og hvor giver det mening, er det andet emne i podcasten. Danske virksomheder er med i kapløbet om at opskalere produktionen af grøn brint for at få prisen banket i bund, men skal vi så til at køre i brintbiler, eller giver det grønne brændstof mere mening på fly, færger eller i lastbiler?

Links

Nogle artikler kræver abonnement og er muligvis endnu ikke onlineOverbefolkning er et monster i klimakampenKloden deler sig op i gamle og unge: Sådan vil verden forandre sig i dette århundredeEkspert om faldende fertilitet: »Afrikanerne tvunget til at fravælge børn«Boom i grøn brint-produktionNjals Tårn: Kommune vil give tilladelse til nyt fundamentEngland forbereder klimatopmøde - og åbner kulmine med landets største CO2-udledningRegeringen siger ja til ny gasledning til LollandStudie fastslår: Tarmbakterier er vigtigere for vægttab end kost og gener
Transformator
Not playing