Facebook Pixel
Traume Terapi

#14 - Nye Rødder - Sasja Iza Christensen

Traume Terapi
Traume Terapi

Sasja Iza Christensen er medstifter af og partner samt projektleder i den socialøkonomiske virksomhed NYE RØDDER. Hun arbejder også som traumeterapeut og psykoterapeut i privat praksis. Lars Mygind og jeg taler med Sasja om filosofien bag Nye Rødder, hvor der er tre fundamentale lag af menneskelige behov: Naturforbindelse, fællesskab og personligt kompas.  

Målgruppen er traumatiserede flygtninge, hvor naturterapi giver særlig god mening. Som der står på Nye rødders hjemmeside: "Naturen bliver brobygger og en indgang til Danmark, dets folk, kultur og landskab." Der er et utal af gode effekter ved at være i naturen, fx genetablering af den indre naturlige rytme.  Lars indvender at det ikke altid hjælper at være i naturen, da den enkelte kan have andre behov. 

Sasja beskriver virkelig godt målgruppens traumatisering og eksilstress - og har tasken fyldt med konkrete terapeutiske aktiviteter til behandling heraf. I sit terapeutiske virke inddrager hun kunstterapi som et redskab til at afdække indre dynamikker og forlige sig med nuet. 

Lyt endelig med og mærk den jordnære vibe. 

Kh Mannah

FIND MERE OM Sasja her:

https://nyerodder.dk/


Lars her;

https://mygind.dk/

og jeg selv:

https://www.mannahguldager.com/


Pssst. Dette er en slags sæsonafslutning, da vi foretrækker at fortsætte podcasten, når corona restriktionerne er mildere. Dette og forrige interview foregår via zoom. Du må endelig anbefale dine yndlingsterapeuter til vores videre interview-gejst. 

Traume Terapi
Not playing