Facebook Pixel
Tulevaisuuden Lääketiedettä

Rokotusten hyödyt ja haitat puntarissa

Tulevaisuuden Lääketiedettä
Tulevaisuuden Lääketiedettä
Onko rokotuksista varmasti enemmän hyötyä kuin haittaa? Podcastissa keskustelemme rokotuksista. Osa 1/2: Meillä on iso joukko hävinneitä tauteja, kuten kurkkumätä, hinkuyskä ja tuhkarokko, joita emme edes muista, sillä niihin on rokotukset. Lisäksi koronaepidemian keskellä rokotteet pelastavat jatkuvasti satojatuhansia ihmishenkiä. Toisaalta rokotuksilla on myös haittavaikutuksia. Esimerkiksi koronarokotteisiin liittyen niitä on ilmoitettu paljon. Millaisia haittoja rokotuksilla on? Miten riskejä oikein kannattaisi puntaroida?
Tiedetoimittaja Mari Heikkilän kanssa keskustelevat THL ylilääkäri Hanna Nohynek ja Fimean ylilääkäri Maija Kaukonen. Suomen Lääketieteen Säätiön podcast, kesto 26 min.
Kuuntele myös osa 2/2, jossa keskustellaan, millaisia ovat taudit, joita vastaan saamme rokotteet kansallisessa rokotusohjelmassa, mitä uusia rokotuksia on tulossa käyttöön ja milloin voi saada korvauksia rokotehaitoista (23 min).
Lue myös juttu aiheesta Suomen Lääketieteen säätiön sivuilta: https://laaketieteensaatio.fi/rokotusten-hyodyt-ja-haitat-puntarissa/
Tulevaisuuden Lääketiedettä
Not playing