Facebook Pixel
Neurazitelný podcast | Večery na FF UK

Michal Pěchouček - Umělá inteligence a život zítřka

Umělá inteligence a pan profesor Michal Pěchouček -- skvělá kombinace pro přednášku o budoucnosti, mizejících pracovních místech a černých kočkách. :-)

"Z oblastí, ve kterých je umělá inteligence lepší než člověk, začne velmi rychle člověka vytlačovat..." - Michal Pěchouček


VIDEO VERZE PŘEDNÁŠKY: https://www.youtube.com/watch?v=ziY4Q7_LnQ8

CITÁTY Z PŘEDNÁŠKY A NEURAZITELNY NEWSLETTER (abyste se o všem dozvěděli jako první a mohli být u toho příště třeba s námi :-)): https://neurazitelny.cz

POSLOUCHEJTE TAKÉ NÁŠ ROZHOVOROVÝ PODCAST "Stůl pro tři": https://anchor.fm/stulprotri

CHCETE SE STÁT PARTNERY PODCASTU? Napište nám: https://neurazitelny.cz/kontaktujte-nas/

POKUD SE VÁM PODCAST LÍBÍ, zvažte prosím krátkou recenzi na Apple Podcasts / iTunes. Nezabere to ani minutu a pomůže nám to dostat na FF UK i hodně odolné hosty. ;-)


Pan profesor Michal Pěchouček a přednáška „Umělá inteligence a život zítřka“ nám tentokrát ukázali například:

- Čím se mohl utěšovat světový velmistr ve hře GO poté, co ho v této hře rozdrtil počítač – 15:44

- Jak udělat z prasete letadlo a ochránit tím soukromí svoje i svých přátel – 43:08

- Co mají jít Vaše děti studovat, aby je během pár let nenahradily stroje – 1:00:16

- V čem stroje zatím prohrávají souboj s člověkem na plné čáře – 1:05:00


Sledujte nás na sociálních sítích:

YouTube: https://www.youtube.com/Neurazitelnycz

Facebook: https://www.facebook.com/neurazitelny

Instagram: https://www.instagram.com/neurazitelny.cz/

Twitter: https://twitter.com/Neurazitelny_cz


Umělá inteligence může být bezpochyby považována za opravdovou taktovku budoucnosti. Nejen že v dohledné době začne výrazně ovlivňovat téměř všechny pracovní příležitosti, ale i způsoby jak trávit volný čas. Umělá inteligence dnes nachází využití v nejrůznějších vědeckých a společenských oblastech -- jmenujme autonomní auta, kyberbezpečnost či neuronové sítě skryté třeba za online jazykovými překladači.

U tak aktuálního tématu jako umělá inteligence přednáška doslova visela ve vzduchu. A jsme ohromně rádi, že se pro ni podařilo získat nejen odborníka skutečně na slovo vzatého -- ale i přednášejícího s ideální kombinací teorie a praxe. Nejen že je totiž Michal Pěchouček profesor v oblasti umělé inteligence, ale podařilo se mu v tomto odvětví založit několik úspěšných startupů (Cognitive Security, BlindSpot Solutions). Působí jako ředitel pro Centrum umělé inteligence a dlouhý čas vedl Katedru počítačů FEL ČVUT. Na ČVUT také spoluzaložil Michal Pěchouček AVAST AI and Cybersecurity Laboratory, přičemž ve společnosti Avast bude pan profesor od září 2019 působit jako CTO (Chief Technology Officer).

Jeho přednáška se zaměřila nejen na to, jaké má umělá inteligence dělení a definici, ale hlavně na její historický vývoj a nástin možné budoucnosti. Dozvěděli jsme se, jaká rizika mohou být s AI spojena například pro bezpečný internet či osobní svobodu a jak se může uplatnit umělá inteligence v medicíně, právu či ekonomii.


Večery na FF UK jsou český podcast pro ty, kdo odmítají stát na místě, znají opojnou chuť vzrušení z nového dobrodružství a chtějí se nadšeně rozeběhnout k bráně poznání, aby odhalili tajemství skrytá za ní. :-)

Buďte příště s námi přímo ve Velké aule, je to paráda -- přihlaste se k odběru novinek na https://neurazitelny.cz! :-)

Chceme potěšit všechny, kdo si rádi poslechnou podcast česky, jednoznačně prokázat, že přednášky nemusí být nudné, a vtáhnout vás do úžasných příběhů, které se píší všude kolem nás. V popisu epizody najdete odkaz na video přednášku pro milovníky pohyblivých obrázků. ;-)

PS: Pevně věříme, že se Večery na FF UK rychle zařadí mezi nejlepší české podcasty! ;-)

Neurazitelný podcast | Večery na FF UK
Not playing