Facebook Pixel
Det store perspektiv

Verdens største problem: Klimaforandringerne forklaret indefra

Det store perspektiv
Det store perspektiv

Sæson 1: I de fire første afsnit af Det Store Perspektiv har vi turneret rundt i nogle af klimakrisens mere eller mindre specifikke afkroge. Plastikforurening, kødforbrug, tipping points. I dette femte, og foreløbigt sidste afsnit, klatrer vi helt op i toppen af udkigstårnet og forsøger at forklare det helt grundlæggende problem forfra. Klimaforandringerne i bred forstand.

Hvorfor stiger temperaturen? Hvad sker der, hvis den øges med halvanden, to, tre eller, gud bedre det, endnu flere grader? Og hvad kan vi gøre ved det?

Til at svare på de spørgsmål får vi besøg af Sebastian Mernild fra Syddansk Univervistet. Han er ikke en hvilken som helst kompetent dansk professor, men en af verdens førende forskere på området.

Faktisk er han hovedforfatter på den såkaldte IPCC-rapport, altså FN-systemet store, autoritative klimarapport, som altid er en af de mest nedslående læseoplevelser, man overhovedet kan forestille sig.

Den seneste kom i sommers, og den var – som altid – endnu mere dyster end sin forgænger.

Dagens samtale er til gengæld ikke uden håb. Ikke helt i hvert fald. Jeg håber, du vil lytte med. Som altid er programmet støttet af Novo Nordisk Fonden. Vi regner med at vende tilbage med en ny sæson senere i år.

Det store perspektiv
Spelar inte