Facebook Pixel
#dkpol

Værdikampen endte i rigsrettens baglokale

Beskrivning

Mandag blev hun dømt ved en historisk rigsretssag. Onsdag eftermiddag stod det klart, at Inger Støjberg bliver stemt ud af Folketinget af sine kollegaer i næste uge. Hvad bliver konsekvenserne? 


Da højesteretsdommer Thomas Rørdam læste Rigsrettens dom op, tog Inger Støjberg hånden op til munden i chok.


Bagefter mødtes hun i et sidelokale med stifterne for det parti, hun har været udset til at redde – den gamle formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, den afgående, Kristian Thulesen Dahl, og den de begge har investeret så meget håb i skal blive den kommende formand.


Lige der ville politisk redaktør på Altinget, Esben Schjørring, gerne have været en flue på væggen – alle tre er politikere, der har formet deres karrierer og opnået vidtrækkende magt og indflydelse som deltagere i værdikampen om udlændinge, internationale konventioner, og hvad det vil sige at være borgerlig.


Alle tre udgør de et minde om en tid, hvor Venstre og DF havde et stort værdifællesskab. Spørgsmålet er hvilken – om nogen – fremtid de har.


Denne udgave af Altingets nye podcast #dkpol er denne gang viget helt og holdent til rigsretten, Inger Støjberg og dommens konsekvenser for politikere, embedsmænd og dansk politik i det hele taget.


 Deltagere: Jakob Nielsen, chefredaktør på Altinget og Esben Schjørring, politisk redaktør på Altinget.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.