Facebook Pixel
Future X

Teknologi har været med til at forlænge Zlatan Ibrahimovićs karriere

Future X
Future X
I dag kan man trække data på alle parametre af en sportsudøvers præstation på banen. Teknologisk udstyr, man bærer på kroppen (såsom VR-udstyr eller smartwatch), gør det muligt at måle data som eksempelvis trænings- og søvnmønstre eller biometriske data.
Data er viden, og med viden kan man optimere et holds samlede præstation og på den individuelle udøvers karriere. Forudsætningen er naturligvis, at man forstår de data, man indsamler og kan omsætte dem.

"Som i resten af samfundet så er sportens verden jo også blevet rullet over af teknologi, og det gør jo blandt andet, at der er nogle topidrætsudøvere, der optimerer bedre, end de ellers ville have kunnet og måske endda forlænger deres karriere", fortæller vært Therkel Sand og peger på den svenske fodboldstjerne Zlatan Ibramhimovich som eksempel.

"Topscoreren i Serie A lige nu er 39 år og hedder Zlatan Ibrahimovic. Jeg tror, at teknologien har en eller anden rolle, udover at Zlatan måske er et fysisk pragteksempel. Så har teknologi også haft en eller anden rolle i, hvordan han har kunnet forlænge sin karriere og stadig være på toppen".
Future X
Spelar inte